Blogi‎ > ‎

Taimenen mäti-istutus 3.4.2011

lähettänyt Rautalammin Perhokalastajat 5.4.2011 klo 9.21   [ 19.3.2012 klo 14.30 päivitetty ]
Rautalammin Perhokalastajat (yhdessä Pappilan Osakaskunnan kanssa) kantavat omalta osaltaan vastuunsa taimenkantojen hoidosta. 

Tilasimme pari viikkoa sitten Whitlock & Vibert -rasioita ja sunnuntaina 3.4.2011 laitoimme kuusi rasiallista (0,5 litraa) taimenen mätiä odottamaan kuoriutumista Karinkoskeen Rautalammille. Istutusmäärä vastaa usean taimenparin kudun tuottoa.

Karinkoski sijaitsee Hanka- ja Konneveden välissä ja on kooltaan pienehkö koski, jossa ei saa kalastaa millään muotoa. Koski on profiililtaan hyvä poikastuotantoalue, koska virtaama ei ole liian kova ja siellä on paljon sopivia kiviä ja kasvupaikkoja.

Rasiat kiinnitettiin reikätiiliin rautalangalla ja suojattiin hyvin luonnonkivillä. Kevään lämmetessä poikaset kuoriutuvat ja elävät hetken aikaa rasioiden sisällä, jonka jälkeen ne pääsevät uimaan ulos rasioiden aukoista. Toivottavasti muutaman vuoden kuluttua edes joku niistä pääsee kulkemaan vapaasti viereisten järvien selille syönnökselle ja palaamaan myöhemmin takaisin synnyinkoskeensa kudulle.

Kosken alaosaa.

Vedenalainen kuva rasiasta, ennen parempaa suojausta.

Toinen rasia veden alla.

- Jouni

Comments